Om Amager Strand

I den nordlige ende af Amager Strandpark er stranden meget naturpræget med slyngede stier, brede sandstrande og lave klitter. På den sydlige ende af øen er der bred promenade, grønne arealer med plads til leg og desuden en lille gæstehavn. Hovedstadens rige kulturliv kan nemt udleves, når bopælen er ved Amager Strand. Alle større kulturbegivenheder og -beliggenheder nås med lethed - uden man behøver lede efter P-pladser i den dyre ende.

Amager Strandpark (tidligere Amager Strand) blev grundlagt i 1934 og ligger på øen Amager. Den strækker sig fra Badeanstalten Helgoland i nord til Kastrup Fort og Tiøren i syd. Amager Strand er den strand som ligger nærmest Københavns centrum, og den benyttes da også af mange københavnere foruden amagerkanere.

Siden sommeren 2004 har stranden gennemgået store forandringer da den er ved at blive bygget om til en riviera/strandpark (inspireret af Køge Bugt Strandpark). Projektet involverer skabelsen af en stor, kunstig ø ud for den gamle kystlinje så der skabes en lagune. Den officielle åbningsdato var 18. august 2005 (åbningsfestival 18.-21. august). Allerede fra medio juni 2005 har der dog været ansat livreddere idet dele af den nye strand har kunnet benyttes i nogen tid. Den nye strandpark er 4,6 kilometer lang.
 
Lige syd for Amager Strand ligger Tiøren og Femøren, med grønne plæner og træer. Femøren lægger om sommeren ofte græs til udendørs rockkoncerter arrangeret af blandt andre Musikforeningen 5-Øren.

Kilde: http://da.wikipedia.org/wiki/Amager_Strand 

Områdekort

Med kortet nedenfor kan området ses i fugleperspektiv. Brug musen eller navigationspilene (øverst til venstre) til at panorere til venstre, højre, op og ned for at se områder uden for skærmen. Brug skyderen til at zoome ind og ud, eller brug tasterne + og -.

Vælg mellem kort- eller satellit-visning ved brug af knappen øverst til højre på kortet.

Street View (gadevisning)

Med Street View nedenfor kan du "gå en tur" i området og se, hvordan omgivelserne er - hvor langt der er til nærmeste café, supermarked, busstop m.m. Med kortet kan venner og familier, som måske bor langt væk, se hvor vi bor og vores omgivelser.
 
Har du lyst, kan du selv præge street view ved at lægge egne favoritfotos ind via Google - så vil dine fotos kunne vælges som alternativer, når andre klikker sig rundt her.